Коженият салон в автомобила е истински лукс, който придава съвсем различно усещане за елегантност, изтънченост и класа. Независимо дали автомобилът е чисто нов или по-стар модел, много шофьори предпочитат да заложат на кожените салони.

Колкото и да е красива естествената кожа в автомобила, факт е, че лошата поддръжка може да доведе до редица проблеми и неприятни последици. В тази статия, ще разгледаме защо регулярната и професионална поддръжка на кожен салон е ключова ако искате Вашият автомобил да изглежда нов и добре поддържан.

Защо е необходима професионална поддръжка на кожен салон?

Именно фината кожа е сред основните неща, които правят интериора на колата хубав и специален. Правилната поддръжка на този тип тапицерия се състои от почистване и подхранване на кожен салон. Това е най-деликатната повърхност в автомобила. Тя е подложена на постоянно триене в резултат на допир до кожа, дрехи и други материали, изложена е на рискове от надраскване, натрупване на тънък или дебел слой прах и други вреди. Кожата е особено подложена на риск в случай, че возим домашни любимци в автомобила. Остатъци от косми, мръсни лапички, храна или течности могат да бъдат опасни за състоянието на кожената тапицерия.

Ако искате Вашият автомобил да ухае свежо, да изглежда с нов интериор и да бъде приятен за управление, то е необходимо осигурите професионално освежаване на кожен салон. Истината е, че е изключително лесно кожата да бъде замърсена, а в същото време е истинско предизвикателство тя да бъде успешно почистена без вреди. Кожената тапицерия може да бъде създадена от различен вид кожа. Всеки тип кожа изисква определена грижа.

Опитен експерт в областта притежава необходимите опит и знания, за да подбере правилно почистващите материали и техники, които ще гарантират успешното отстраняване на всички петна и несъвършенства от повърхността, без да предизвика промяна на цвета на кожата, драскотини, напукване и други последици.

Накратко, ето няколко основни причини, поради които е добре да посетите специалист за поддръжка на кожен салон:

  • Достъп до професионални почистващи материали
  • Надеждни решения, в резултат на богат опит и знания
  • Подходящо третиране за всеки вид кожа
  • Бърза и достъпна услуга

Колко често е добре да се осигурява почистване на кожен салон на автомобил?

След като сте избрали да се доверите на експерт за почистване на кожен салон, следва един основен въпрос – колко често трябва да почиствате кожата в автомобила си. Не всеки препарат за почистване на кожен салон е създаден по един и същ начин. Някои препарати гарантират чистота и свежест за 2-3 месеца, докато на друго може да разчитате до 6 месеца напред.

Професионалната препоръка е да се доверите на професионалист за почистването на кожен салон поне 2-3 пъти годишно, за да гарантирате максимално добра поддръжка на дори най-деликатната кожа. Специалистите от Вашия автокозметичен център ще могат да Ви посъветват относно това кога е добре да бъде следващото третиране на кожата.

При нас, можете да се възползвате от цялостна услуга и достъпна цена за почистване на кожен салон. Ако искате да научите повече за цените на нашите услуги, можете да разгледате нашия ценоразпис тук.

Ползи от поддръжката на кожения салон

Едно професионално почистване на кожен салон може да доведе до редица ползи за Вас и за Вашия автомобил. Истината е, че прецизното почистване не само допринася за съвършения вид на Вашия автомобил, но също така гарантира добра хигиена и Ви предпазва от редица замърсявания, бактерии, вируси и други болести. То ще осигури една безупречна повърхност, на която можете безопасно да се радвате по време на шофиране.

Отделно, ключова полза от поддръжката на кожен салон е това, че по този начин се удължава живота на кожата. Регулярното почистване и хидратиране на кожата я прави по-издръжлива. Можете да удължите нейното ново състояние поне с няколко години ако редовно посещавате специалисти като тези в нашия автокозметичен център в София.
Естествената кожа е скъпо удоволствие и последното, което искате, е да инвестирате постоянно в нова кожена тапицерия за Вашия автомобил.

Освен премахването на вредни бактерии и мръсотия и удължаването на живота на кожата, поддръжката на кожения салон осигурява дълготрайна защита срещу надрасквания, пропуквания и набръчквания на кожата. Това е възможно благодарение на защитен слой, който се поставя на повърхността от специалистите. По този начин, можете да се насладите на истинските цветове на кожата и да наблюдавате нейното съвършенство по-дълго.

Доверете се на обучените и квалифицирани експерти в нашия автокозметичен център за регулярната поддръжка на кожения салон на Вашия автомобил. Свържете се с нас и запазете час или ни позволете на отговорим на всички Ваши въпроси!

Статии, от които също може да имате интерес:

Какво е полиране на предно стъкло? | Какво е пастиране на автомобил? | Как се полират фарове?