Външният вид на един автомобил е не по-малко важен от вътрешния. За да изпитвате удоволствие от него като го видите, да ви накара да се объренете като го заключите, да му се порадвате тайно, трябва само да посетите Auto Kotevi – Автокозметичен център София.

Пастиране и Полиране на Автомобил

Правилното поддържане и с подходящите продукти колата ви може винаги да се откроява от останалите. Лъскавината на превозното средство се постига чрез така нареченото Пастиране. Какво е пастиране на автомобил? Това е корекция на лаковото покритие, с което се цели отстраняване на натрупаните дефекти – драскотини, паяжини, налепи от смоли, катрани, феродо, птичи ексременти и други. Разбира се това е не лесен процес и се изискват, както професионални препарати, така и машини, осветление и помещение. Не е дейност за „пред блока”.

Едно неправилно пастиране може да утежни състоянието на автомобила и резултатът да бъде плачевен. Главният проблем, който може да се появи при пастиране е излишното отнемане от лака, изтъняването му до боя, което пък ви довежда до посещение в бояджийното. Не по-малка опасност крият и керамичните продукти закупени от съмнителни онлайн магазини.

Ние от Auto Kotevi – Автокозметичен център можем да ви предложим услугата пастиране на автомобил в София извършена от квалифициран екип с правилните машини, пасти и препарати. Ефектът ще бъде такъв, че все едно вчера сте си закупили превозното средство. Полирането е важно не само за да ни радва визуално, а за да се запази по-дълго време лаковото покритие. При нас можете да получите подходящи съвети, както за измиване, така и за различни продукти с цел защита на автомобила. Един от тях, който препоръчваме на нашите клиенти за защита е керамичено покритие. Керамичното покритие се свързва с фабричния лак и създава твърд слой, който не се измива и не се разпада.

Защо е необходимо да пастираме колата и какви са ползите от това?

Пастирането е процедура, която се извършва, за да се премахнат драскотини, петна и замърсявания от боята на колата. Тя може да се извърши както ръчно, така и с помощта на машина.

Ползите от пастирането на автомобила са главно естетически. След пастиране боята на автомобила става по-блестяща и изглежда по-нова. Освен това, пастирането може да помогне за премахване на някои по-леки драскотини, които биха били видими дори след полиране.

Ето и някои от предимствата на пастирането на автомобила:

 • По-блестяща боя
 • По-малко видими драскотини
 • По-добро покритие на полиращата паста
 • По-лесно отстраняване на остатъците от полиращата паста

Защо да изберем да пастираме колата си в професионален сервиз?

Пастирането на колата е трудоемка и деликатна процедура, която изисква опит и специализирани инструменти. Ако се извърши неправилно, може да повреди боята на автомобила.

Ето някои от причините, поради които е необходимо да пастираме колата си в професионален сервиз:

 • Професионалистите имат опит и умения, необходими за извършване на процедурата без да се повреди боята на автомобила.
 • Професионалистите използват специализирани инструменти, които помагат за постигане на по-добри резултати.
 • Професионалистите могат да използват по-подходящи продукти за конкретния тип драскотини или петна, които трябва да бъдат отстранени.

Ако решите да пастирате автомобила си в професионален сервиз, важно е да изберете сервиз с опит и добра репутация.

Ето някои съвети за избор на професионален сервиз за пастиране на автомобили:

 • Попитайте за препоръки от приятели, семейство или колеги.
 • Прочетете отзиви онлайн.
 • Посетете сервиза и разгледайте работата им.
 • Уверете се, че сервизът използва качествени продукти и инструменти.

Професионално Машинно Пастиране на Автомобили

А сега ще отбележим една от най-съществените ползи от машинното пастиране, а именно – отстраняване на по-сериозни и дълбоки дефекти. Керамичната защита на лаковото покритие предпазва от окисления и оксидация, UV лъчи, атмосферни условия, агресивни препарати и др. След апликацията на керамично покритие се постига по-лесно измиване на автомобила, по-силно водоотблъскване, по-наситен цвят, представителност на автомобила, съоветно и на шофьора. Всички тези плюсове може да намерите в нашия автокозметичен център София.