С настъпването на зимата и все по-ранното стъмване усещаме все по-голяма нужда от светлина на пътното платно. Това, разбира се, зависи от състоянието на фаровете ни. В днешна дата има много начини да се подсилят фаровете и осветеността им, но това колко от генерираната светлина ще достигне пътя пред нас зависи от състоянието на фара или по-точно на поликарбоната (разговорно наречено стъклото). Поликарбоната заводски е покрит с лак, който с времето губи качествата си и започва да потъмнява, а това е една от причините да ни се струва, че фаровете ни не светят. Решението на проблема е полиране и следва въпросът „Как се полират фарове?” . Варианти много, продукти още повече, но за да се извърши качествено полиране на фарове се доверете на професионалисти като нас.

Tехнология за полиране на фарове

В технологията за полиране на фарове се крие разковничето за идеалния краен резултат. За да бъде наистина професионално полирането на фаровете, са необходими както машини, шкурки, маскировъчни ленти, полиращи пасти и осветление, но най-вече опит и познание, от които могат да се възползват нашите клиенти търсещи услугата полиране на фарове в София.

Не малка част от нашите клиенти са се опитвали сами да направят тази процедура, което е похвално, както за старанието, така и за любовта им към автомобила. За съжаление, не всички са били очаровани от резултата. И това е напълно нормално, защото за качествено полиране на фарове се изисква техника, която се учи с години практика . Ето защо, ако желаете професионална консултация и максимален резултат, доверете се на Auto Kotevi – Автокозметичен център София.

Не на последно място е и защитата на постигнатия резултат, тоест на полирането. За да се запази максимално дълго доброто състояние след професионално полиране на фаровете, препоръчваме поставяне на PPF фолио, за което даваме гаранция. А чрез гаранцията може да сте спокойни, че сте се доверили на професионалисти. Ако желаете да бъдете по-различни на пътя и вашето возило да се откроява на фона на останалите, можем да ви предложим освен кристално прозрачно фолио, и такова с опушен ефект, както и фолио за фарове, което през деня да бъде тъмно (опушено), а вечерта напълно прозрачно.

Какъв е процесът на качествено полиране на фарове?

Стандартно, той включва няколко стъпки. Особено важни са втората и третата – почистването на поликарбоната и защитата му с PPF фолио.

  • Отстраняване на старото покритие – без значение дали става въпрос за фабричния лак на фара или за допълнително покритие нанесено през годините, то трябва да се отстрани. Това става чрез специална техника, до пълното “оголване” на “стъклото” . Ако се пропусне тази стъпка, има голяма вероятност крайният резултат да не е траен.
  • Почистване и полиране на фара – тук идва същинската част. За да станат отново прозрачни, фаровете на Вашия автомобил следва да се полират до съвършенство. За този процес се използват както машини и шкурки, така и специални пасти.
  • Защита на фара – ако повърхността не бъде защитена, резултатът няма да е траен. Ето защо, в нашия автокозметичен център предлагаме поставянето на PPF фолио, което “облича” стъклото и запазва вида му.

Кои са ползите от полирането на фарове?

Има множество ползи от полиране на фаровете на Вашия автомобил. Една от най-важните за нас е сигурността на пътя. Да виждате без да затормозявате какво има на няколко метра пред вас, благодарение на което може да се избегне ПТП. Това води и до намаляване на умората от шофирането и увеличаване на удоволствието от него.

Друга полза от полирането на фарове е и по-добрата визия на превозното ви средство – помътнелите фарове са по-грозни от неизмитата кола. Колкото и да е хубава, колкото и да е лъскава, очите на минувачите непременно ще се задържат върху помътнелите фарове.

Както всичко, и това струва нещо – за да разберете ориентировъчната за полиране на фарове цена, погледнете в нашия сайт. А за по-точна информация относно вашия автомобил, можете да ни потърсите на телефон 0894669093