Пастирането и полирането на автомобил са сред най-популярните процедури свързани с екстериора на колата.

В тази статия ще разгледаме тези услуги в детайл и ще отговорим на някои от най-често срещаните въпроси.

Пастиране и полиране на автомобил – Защо е необходимо?

Ако искате да поддържате любимия автомобил в изрядно състояние и да удължите неговия живот, то несъмнено е необходимо да се уверите, че полагате правилна грижа, както за интериора, така и за екстериора.

Процедурите пастиране и полиране на автомобил са сред най-ефективните, когато става въпрос за предпазване и поддръжка на външния вид на Вашата кола. За тези от Вас, които не са добре запознати с този вид процедури можем да сравним пастирането на автомобила с хидратацията на тялото при човека. Чрез употребата на правилната паста за полиране на автомобил и посещението при специалист, съвършената визия на колата е гарантирана.

Пастирането и полирането на автомобил с машина или ръчно от професионалист предлагат защита за лака по екстериора, като така предпазват външността на колата от редица рискове от наранявания вследствие на неблагоприятни климатични условия. Някои от най-често срещаните причини за необходимостта от пастиране и полиране включват:

 • Щети и наранявания от камъчета
 • Некачествено пребоядисване
 • Леки удари
 • Стара боя
 • Неблагоприятни климатични условия
 • Нараняване на лака от често паркиране под дървета
 • Оздрасквания и ожулвания по екстериора

Тези, на пръв поглед малки несъвършенства, могат да повлияят изключително на общата визия на колата, но и на нейното дългосрочно състояние. За да се справите с тези проблеми и да осигурите по-дълъг живот на боята, доверете се на професионалист за пастиране и полиране на автомобил.

Какви са плюсовете от цялостно пастиране на автомобил?

Много хора избират да пастират автомобила самостоятелно, тъй като смятат процедурата за семпла. Истината е, че неправилното пастиране на колата може да доведе до далеч повече щети от тези, които сте искали да избегнете първоначално.

За да се насладите на желаните резултати и да защитите максимално екстериора на колата е препоръчително да се възползвате от процедурата цялостно пастиране на автомобил при специалист. При посещение на сервиз за професионално пастиране и полиране, Вие получавате пълна процедура, която включва всичко необходимо за съвършени резултати. Освен това, специалистите работят с професионални пасти за полиране и пастиране, предлагат ръчно пастиране и машинно пастиране и винаги съобразяват процедурата със състоянието на колата. Важно е да се отбележи, че за пастирането на автомобил може да се подходи по много различни начини. Ключово е да се направи правилна оценка на екстериора преди да се премине към процедурата.

Избирайки професионално полиране и пастиране на автомобил в София, Вие гарантирате най-високото качество услуга за Вашата кола. Процедурата включва:

 • Внимателно измиване и подсушаване на автомобила – това ще позволи на експертите на анализират състоянието на боята и лака
 • Анализ – лака се преглежда в детайл, като се инспектират дълбочините на драскотините, колко са сериозни ударите от камъчета и други щети
 • Подбор на правилната паста – след като специалистът разполага с достатъчно информация, той ще подбере правилните пасти на услугата.
 • Апликация на паста за фино пастиране или по-абразивна паста, в зависимост от състоянието на автомобила

Изберете правилния партньор за пастиране на автомобил

Не рискувайте, а посетете нашия доказан автокозметичен център в София и възползвайте от достъпна цена за пастиране на автомобил. По този начин ще се подсигурите срещу рисковете, които се асоциират със самостоятелното пастиране и полиране на кола. По време самостоятелна процедура е вероятно да се влошат драскотините, да се свали прекалено много боя, да се разруши лакът и много други.

Позволете на нашите квалифицирани и опитни специалисти да се погрижат за изрядната визия на Вашия автомобил. Можете да разчитате на нас за бързи реакции, конкурентни цени, сертифицирани професионалисти и внимание към всеки детайл. Ние ще вземем предвид Вашите изисквания, ще анализираме състоянието на колата и ще вземем правилните решения за премахването на всякакви несъвършенства и осигуряването на трайна защита чрез полиране и пастиране.

Статии, от които също може да имате интерес:

Възстановяване на волан – Какво трябва да знаем? | Какви са ползите от затъмняването на стъклата на автомобила? | Озониране на автомобил – Какво Трябва да знаем?