Чистотата в колата е също толкова важна, колкото чистотата у дома. Често подценяваме колко време прекарваме в автомобила, но реалността е, че то никак не е малко. В превозното средство се качват различни пътници, домашни любимци, а понякога дори и хапваме в колата по път за работа. Всичко това води до натрупването на различни, вредни микроорганизми, бактерии, вируси, спори, гъбички и други. Те могат да бъдат изключително застрашаващи за здравето на шофьора и на пътниците в колата.

Въпреки, че съществуват различни методи за дезинфекция на интериора на колата, сред най-ефективните е именно озонирането на автомобил. Нека разгледаме какво представлява процесът и какви са ползите, които можете да очаквате.

Какво представлява озониране на автомобил?

Озонирането на автомобил е важна стъпка от добрата поддръжка, но какво е озон и какво включва самият процес? Технологията озониране на автомобил включва вкарване на озон или O3 в купето на автомобила, използвайки специално създадена за целта машина. Приложението на озон е широкоразпространено. Озонът е газ, който се намира в горната част на атмосферата. Той е силен окислител и се смята за най-силния микробиологичен контролен агент. Той е изключително силно активен химически и успешно взаимодейства с органични и неорганични съединения.

Озонът е много ефективен при отстраняването на вредни замърсители, токсични газове и миризми. Той е често използвано средство за дезинфекциране на въздуха в помещение, пречистване на вода, дезинфекциране на храна и други. При третиране на интериора или купето на колата с озон, модерни машини впръскват газа в автомобила. Като резултат, всички клетъчни обвивки на микроорганизми и РНК структурите на вируси, микроби или бактерии са напълно разрушени и елиминирани. Като резултат, във Вашия автомобил, се създава една изцяло стерилна и безопасна среда. Освен премахването на всички бактерии, озонът ще елиминира и неприятни миризми от цигари, домашни любимци, мухъл, плесен и други. Той успешно окислява и разгражда молекулите, които човешкото обоняние може да регистрира.

Ползите от озониране на автомобил

Замърсяването в големите градове е далеч по-сериозно от това в по-малките населени места. Именно затова, озониране на автомобил в София е сред най-популярните услуги, от които собственици на автомобили се възползват. Но какво прави озонирането на автомобил различно от стандартното дезинфекциране и почистване?

Услугата се извършва чрез използването на машина за озониране. Тя представлява озон генератор, който произвежда озон със същите характеристики като този в природата. Чрез използване на въздуха, машината създава високо напрежение и създава молекулите на O3. Това позволява пълно почистване на всяко затворено пространство. Тъй като озонът е газ, той достига успешно до май-малките и скрити кътчета, които са недостижими за други машини или препарати.

Озоновите генератори се състоят от две ключови части, които правят услугата озониране на автомобил изключително ефективна. Те са трансформатор и керамични плочи. Трансформаторът е с висока устойчивост на влага, вода и корозия, което го прави машината изключително издръжлива. Той е и с нисък разход на енергия. От друга страна, керамичните плочи се отличават с дълъг живот.

Сред основните ползи на озонирането на автомобил са:

  • Цялостно отстраняване на бактерии, гъбички и плесени в интериора на автомобила
  • Пълна стерилизация и дезинфекция на автомобилния салон
  • Предоставяне на стерилна и чиста среда за деца, болни и други пътници
  • Отстраняване на неприятни миризми от цигари, изгаряния, домашни любимци и други
  • Подсигуряването на хигиенична и здравословна среда в автомобила

Изберете надежден партньор за озон дезинфекция на вашия автомобил

Желателно е да озонирате вашия автомобил поне два пъти годишно. По този начин гарантирате, че интериорът е абсолютно чист, дезинфекциран и безопасен за вас и всички пътници в колата. В нашия автокозметичен център в София ще откриете достъпна цена за озониране на автомобил. Нашите специалисти ще се погрижат за перфектната чистота на вашия автомобил, като използват машини за озониране от последно поколение и третират салона на колата с внимание към всеки детайл.

Научете повече за нашата услуга и ценоразписа ни като се свържете с нас!

Повече за нашите цени вижте тук.

Статии, от които също може да имате интерес:

Възстановяване и боядисване на кожен салон – Какво трябва да знаем? | Пране на седалки – Процес и ползи | Поддръжка на кожен салон – Защо е важна?