Какво представлява услугата затъмняване на стъкла в София?

Затъмняването на стъкла или тонирането на стъкла за някои е просто лукс, а за други необходимост. Някои превозни средства пристигат със затъмнени стъкла като част от екстрите на автомобила, докато за други трябва да се погрижат собствениците, като се доверят на професионалист в областта. Добре е да споменем, че не всички услуги за затъмняване на стъкла в София за еднакви. Докато специалистите работят с фолио за затъмняване на стъкла, някои фирми предоставят опушен ефект и изкуствено чувство за защита. Това се получава благодарение на постигнатата сянка, но не означава, че автомобилът е защитен с UV и IR филтри.

Висококачествените услуги разчитат на автомобилно фолио за стъкла, което не само подобрява вида на автомобила, но и осигурява необходимата защита. Собствениците на автомобили могат да избират между прозрачно и непрозрачно затъмняване на стъклата. В първия случай, прозорците стават с по-малка пропускливост, но видимостта е запазена. Във втория случай, остъкляването не позволява никакво пропускане на светлината.

Добре е да имате предвид, че съществуват стриктни закони относно затъмняването на стъкла и нивото на затъмняване, което можете да използвате. Нивото на затъмняване се определя в проценти VLT или предаването на видима светлина. Този процент съответства на това колко светлина фолиото ще пропусне през прозорците на автомобила.

Защо е добре да се доверим на специалист по фолиране на автостъкла?

Ако искате да се насладите на качествено фолио за стъкла, препоръката е да изберете надежден и опитен партньор. Собственици на автомобили често се заемат с тази задача самостоятелно, но това крие редица рискове. На първо време, инвестицията може да се окаже далеч по-значителна, отколкото сте предполагали първоначално. Изборът на правилно фолио и прецизното поставяне на фолиото са предизвикателства, които изискват опит и професионална техника. Но резултатите не са единственият повод за притеснение.

Затъмняването на стъкла на автомобил е законно, но има редица изисквания, с които е необходимо да се съобразите, ако искате да избегнете неприятностите и солидни глоби. Нарушения на закона за затъмняване на стъкла при автомобилите може да доведе до фиш в размер на 20лв. Но последиците могат да бъдат доста по-сериозни. Незаконното затъмняване на стъкла може да доведе и до неизправност на превозното средство, което може да означава, че Вашият автомобил ще бъде спрян от движение.

Разчитайки на професионалисти в поставянето на качествено фолио за стъкла, вие можете да сте уверени и спокойни, че всички изисквания са прецизно спазени и монтирането на слънцезащитно фолио за автомобили е съобразено със законите. Нашият екип от специалисти работи с доказани и сигурни вносители и производители на слънцезащитни фолиа.

Предимствата на затъмняване на автостъкла

Затъмняването на автостъкла предлага редица предимства за собствениците и пътниците на автомобила. Нашият автокозметичен център в София предлага висококачествена услуга в затъмняването на стъкла на автомобил и гарантира, че Вие ще можете да се насладите на всички тези ползи. А ето и някои от тях:

  • Сигурност и безопасност – затъмнените стъкла пропускат по-малко слънчева светлина в автомобила и намалят отразяването на светлината. Това може да помогне значително по време на път в слънчево време и да повиши Вашата видимост и сигурност на пътя.
  • По-малко напукване и избледняване – силните слънчеви лъчи често са повод за изсветляването на салона в автомобила, а понякога и напукването му. Затъмнените стъкла предотвратяват тези рискове и гарантират по-дълга издръжливост на салона.
  • По-сигурно каране през нощта – вече споменахме, че затъмняването на стъклата на колата могат да помогнат по време на каране през деня, когато слънцето е силно. Те, обаче, могат да бъдат и от изключителна полза вечерта, когато отблясъците от фаровете на колите около Вас са силни.
  • Повече комфорт – затъмнените стъкла допринасят за по-уютен интериор и повече комфорт по време на шофиране или возене в автомобила.
  • Стил и класа – неслучайно по-скъпите модели коли са произведени със затъмнени стъкла. Този ефект придава изключителен стил и лукс на автомобила, който със сигурност привлича погледи.

Доверете ни се и изберете нашата услуга затъмняване на стъкла в София. Ние предлагаме едни от най-достъпните цени на пазара, работим с професионални фолиа и гарантираме услуга от топ качество. Повече за нашите цени за затъмняване на стъкла можете да видите тук.

Статии, от които също може да имате интерес:

Озониране на автомобил – Какво Трябва да знаем? | Възстановяване и боядисване на кожен салон – Какво трябва да знаем? | Пране на седалки – Процес и ползи