Коженият салон в един автомобил може тотално да преобрази начина, по който изглежда и най-вече начина, по който Ви кара да се чувствате като шофьори или пасажери. Кожата е символ на стил, издръжливост и комфорт. Неслучайно кожените тапицерии се отличават с по-високи цени при автомобилите, меката мебел и други.

Грижата за кожата изисква постоянство и отдаденост. Тя е материал, който е лесно раним и с честа употреба, може да се превърне в неприятен на визия елемент от интериора на Вашия автомобил.

Добрата новина е, че можете да отстраните този проблем бързо и лесно с възстановяване на кожен салон.

Какво представлява услугата възстановяване на кожен салон?

За да може Вашият автомобил да изглежда винаги безупречно и да ви доставя необходимото ниво на комфорт, е необходимо да се погрижите за неговия интериор. Кожените салони са сред най-чувствителните и деликатни опции на пазара, но пък са и сред най-предпочитаните. Понякога е достатъчно едно незадължаващо освежаване на кожения салон, но в други случаи щетите ще се нуждаят от цялостно възстановяване.

Възстановяване на кожен салон е професионална услуга, която се предлага във всеки висококачествен автокозметичен център. Процедурата протича с използването на професионални материали и техника, които гарантират перфектни резултати и кожа, която изглежда чисто нова.

Ето и стъпките, през които преминава реставрацията на кожен салон:

  1. Демонтаж – Седалката или седалките, които ще бъдат третирани, се демонтират внимателно, за да могат специалистите да работят бързо и лесно, без да засегнат останалите части от интериора.
  2. Подготовка – Необходимо е кожата да бъде подготвена за нанасянето на боя. Подготовката включва почистване, обезмасляване, омекотяване и заздравяване.
  3. Тониране – За да можем да използване абсолютно еднакъв цвят като този на оригиналната кожа, нашите експерти създават индивидуален цвят за Вас.
  4. Боядисване – Боядисваме с професионален пистолет или аерограф.
  5. Защита – Преди да монтираме седалките обратно, нанасяме защитен лак за кожа.
  6. Монтаж – Монтираме седалките и автомобилът е чисто нов.

Процедурата изисква специална подготовка и умения. Именно затова е препоръчително да се доверите на специалисти в областта с години опит.

Защо да изберете боядисването на кожен салон при професионалист?

В днешно време, пазарът за автокозметика е изключително богат. Можете да откриете разнообразие от комплекти за боядисване на кожен салон в “домашни условия”. Въпреки това, самоинициативата в този случай не е препоръчителна, поради редица причини. На първо място, посещението при специалист гарантира, че цветът на използваната боя ще е абсолютно същия като този на кожата. При самостоятелна работа, рискувате да нанесете допълнителни щети, като оставите следи от видими разлики между цветовете.

Професионалистите работят с неканцерогенни пигменти и лакове, които са негорими и с висока степен на износоустойчивост. Те са създадени специално за автомобилно приложение, където факторите, които влияят върху състоянието на кожата са много.

От друга страна, реставрация на кожен салон при специалист ще Ви спести часове усилия и работа. Много хора смятат, че услугата е скъпа и по-евтиният вариант е самостоятелно справяне с проблема. Това никак не е така. При повечето опити за възстановяване на кожен салон, собствениците на автомобила се оказват в безизходица от това да посетят специалист, което само увеличава разхода още повече. В този случай, Вие покривате цената за услугата, както и цената за комплекта за боядисване или реставрация, който вече сте закупили от магазина.

Кога е необходимо почистване на кожен салон?

Не е задължително да чакате салона на Вашия автомобил да е напълно занемарен, за да потърсите решение за възстановяването на кожената тапицерия. Редовното почистване на салона на колата може да предотврати редица нежелани резултати и да предпази кожата здрава и свежа за по-дълго. Кожените салони са изложени на огромни температурни разлики, на висока влажност, на рискове от разкъсване и износване и други. Почистването на кожен салон позволява успешното отстраняване на всякакъв тип увреждания, срезове, дупки, изгаряния от цигари, драскотини, дефектни цветове и други.

Услугата гарантира възстановяване на структурата и цвета на кожата. Тя ще Ви позволи да се насладите на един прекрасен автомобилен интериор, независимо от това на колко години е колата или колко често я използвате.

Свържете се с нашия автокозметичен център в София и научете повече за нашите цени за почистване на кожен салон и цени за възстановяване на кожен салон. Доверете се на нашите квалифицирани и опитни специалисти да възстановят напълно кожения салон на Вашия автомобил и да му възвърнат стила и красотата.

Повече за нашите цени вижте тук.

Статии, от които също може да имате интерес:

Пране на седалки – Процес и ползи | Поддръжка на кожен салон – Защо е важна? | Какво е полиране на предно стъкло?