Боята на автомобила е сред най-важните елементи, които определят външния вид на превозното средство, но и не само. Автомобилната боя играе ключова роля в защитата на колата, освен, че осигурява и красивия вид на екстериора.

В тази статия ще Ви запознаем с някои от ключовите фактори за боята на автомобила и ще разгледаме защо е силно препоръчително да се погрижите за нея с професионално предпазване.

Вредни фактори за боята на автомобила

Автомобилната боя не изпълнява само естетически функции – тя също така действа като защитен слой за метала отдолу. За съжаление, съществуват много фактори, които могат да бъдат вредни за боята на автомобила, като те биха могли да бъдат човешки, от околната реда, а дори и механични. Именно поради тези причини е желателно да осигурите редовно цялостно пастиране на автомобила си.

Когато става въпрос за околната среда, например,ултравиолетовата радиация от слънцето може да повреди боята и да я направи по-бледа, което от своя страна води до загуба на блясък. Киселинният дъжд също може да разяде боята и прозрачния слой, което води до матов и обезцветен вид. Дървесният сок и птичите изпражнения са също толкова опасни, тъй като могат да бъдат силно киселинни и да причинят повреда на боята, ако бъдат оставени за продължителен период от време.

Освен това, солта и мръсотията по пътищата могат да причинят ръжда и корозия, водейки до необратими щети. От друга страна, екстремните температури могат да доведат до разширяване и свиване на боята, което причинява напукване и лющене.

Но това са само факторите свързани с околната среда. Използването на абразивни материали или мръсни кърпи за измиване и изсушаване на Вашия автомобил често води до микро-драскотини, които се натрупват с течение на времето, оставяйки матов и мътен вид.

Леки или тежки сблъсъци на автомобили също могат да застрашат боята като причинят драскотини, удари и дори сериозни щети по купето на превозното средство. Камъни, чакъл и други отломки по пътя също са сериозен фактор, който трябва да вземете предвид.

Добрата новина е, че можете да се справите с всички тези притеснения чрез професионално полиране и пастиране на автомобил в София, като по този начин ще получите решение за всички вредни фактори за боята на автомобила.

Защо е необходимо цялостно пастиране на автомобил?

За да получите надеждни резултати и да предпазите боята на колата в дългосрочен план е необходимо да се доверите на доказан сервиз за професионално пастиране и полиране. Можете да се погрижите за автомобила си като изберете услуги като полиране на автомобил с машина или цялостно пастиране.

Чрез тези услуги, Вие можете да предпазите боята на колата и да позволите на експертите да нанесат корекции там, където е необходимо. Превозно средство с добре поддържана боя често изисква по-висока стойност при препродажба от автомобил с матово и избеляло покритие. Полирането и пастирането на автомобил може да помогне за повишаване на стойността при препродажба, тъй като визията ще бъде драстично подобрена и по-привлекателна за потенциалните купувачи.

Качествената услуга за цялостно пастиране на автомобили може да е необходима и когато подготвяте превозно средство за специални събития, като сватби, абитуриентски балове или други поводи. Полираното превозно средство ще Ви помогне да направите добро впечатление и да покажете красотата и стила на автомобила.

Как да предпазим боята на колата?

Най-сигурният начин да предпазите боята на автомобила е като се доверите на доказан автокозметичен център в София за предоставянето на безупречна услуга в областта.

Полирането на автомобили, известно също като детайлизиране или корекция на боята, е процес, който включва възстановяване на боята на автомобила до първоначалния вид Това е подробен и трудоемък процес, който може да помогне за премахване на несъвършенства, като следи от драскотини и други видове повреди. В специализираните центрове се използва професионална паста за полиране на автомобил, както и други материали и инструменти за постигането на желаните резултати. Именно поради тази причина, както и фактът, че професионалистите разполагат с богат набор от умения и знания, е желателно да изберете партньор, вместо да губите време и енергия в опити да се справите с проблема самостоятелно.

Качествената услуга за полиране или пастиране на автомобил може да помогне за защита на боята на автомобила от по-нататъшни повреди, като избледняване и окисляване. Чрез използването на различни, качествени защитни покрития, специалистите гарантират резултати. Те могат да помогнат за отблъскването на вода, мръсотия и други замърсители и да осигурят бариера срещу тези и други вредни фактори.

Не губете повече време, а се погрижете за визията на Вашия автомобил още сега. Свържете се с нас, за да запазите час за полиране или пастиране на автомобил или пък да зададете своите въпроси на нашите специалисти.