Воланът в автомобила е една от най-ключовите и често използвани части от интериора на колата. Захабяването и нараняването му може да има негативен ефект върху цялостното усещане за хигиена и комфорт в автомобила. Възстановяване на волан е популярна услуга, която помага на много собственици на автомобили да реставрират оригиналния вид на волана и да се насладят на съвършена визия.

В тази статия ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за възстановяване на волан.

Какво представлява процедурата по възстановяване на волан в София?

Ако автомобилът ви е бил използван години наред или пък не е поддържан правилно, вероятността воланът да е силно захабен, замърсен, а дори и напукан или накъсан е висока. Воланът, като най-често употребяваната част от интериора на автомобила, е подложен на най-различни рискове от нараняване. Именно затова е препоръчително да потърсите услуга за възстановяване на кожен волан или възстановяване на гумен волан, която да може да възвърне оригиналния вид на волана.

При посещение при специалист, процедурата се извършва в няколко изпробвани и стриктно спазвани стъпки. На първо място, специалистите ще демонтират волана, за да могат да работят със свобода. Воланът следва да бъде подготвен за възстановяването чрез нанасяне на подготвящи кожата бои. Следващата стъпка е да създадем специален цвят за кожата на волана, който да отговаря изцяло на оригинала. Това ще ни помогне да постигнем идентичен резултат и да няма разлики между кожата на волана и тази в интериора. Преминаваме към боядисването, където използваме приготвената боя и нанасяме внимателно върху волана. След като воланът е боядисан се поставя финиш гланц или мат за един завършен вид и предпазване. Последната стъпка е да монтираме волана обратно и да проверим дали всичко е наред като направим кратка диагностика на автомобила.

Много хора вярват, че тази процедура може да се извърши и в домашни условия. Но ето защо възстановяването на волан в София е добре да бъде при професионалист.

Какви са предимствата от професионалната реставрация на волан?

Процедурата по възстановяване на волан изисква доза опит, практически умения и теоретични знания. Въпреки, че изглежда като елементарен процес, истината е, че е по-сложен отколкото звучи и може да доведе до неприятни последици ако не е извършен правилно. Има няколко основни риска при самостоятелното възстановяване на колан.

На първо време, всеки материал, използван за волан е различен. Съществуват много видове кожа и е изключително важно да се подбере правилен продукт за възстановяването. Ако изберете процедурата да се извърши с боя, то боята трябва да отговаря напълно на цвета на оригиналната кожа. В противен случай, резултатът ще е незадоволителен. Нивото на персонализация на цвета на боята е ниско, когато се работи без професионална помощ и нужната техника. Допълнително, при демонтаж и монтаж на волана има рискове от неправилно поставяне, което може да доведе до проблеми, свързани с управлението на автомобила. Това носи риск както за вас, така и за останалите участници в движението на пътя.

Ето какви са основните ползи от това да изберете да работите с професионалист за възстановяване на волан:

  • Сигурни резултати
  • Спестено време
  • Спестени пари
  • Дълготраен ефект
  • Възстановен волан, който е идентичен с оригинала
  • Никакви разлики между цвета на волана и този на останалата част от интериора на автомобила

Истината е, че не всеки специалист, който предлага тази услуга, работи по един и същ начин. Нека видим какво трябва да имате предвид при вашия избор.

Изборът на автокозметичен център в София

За да се уверите, че получавате най-добрата и висококачествена услуга е необходимо да съобразите няколко фактора при избора на автокозметичен център в София. Важно е да отбележим, че не всички специалисти, които предлагат услугата възстановяване не волан работят еднакво. Разликите са основно в техниките, които се използват, нивото на персонализация на услугата, материалите, които са налице, както и цената за възстановяване на волан. Всички тези елементи ще играят ключова роля при вземането на правилното решение.

Съветът ни е да проучите максимално автокозметичния център, на който сте се спрели. Интересувайте се от това колко години опит има компанията, с какви специалисти работят, какви са предлаганите цени и други. Най-важният фактор е техниката, която се използва за процедурата. Натрупайте максимално много информация преди да вземете решение, за да избегнете нежелани ситуации.

При нас можете да откриете квалифицирани и отдадени специалисти, които са на ваше разположение. Ние работим с едни от най-висококачествените продукти и модерни техники за възстановяване на волани. Предлагаме и един от най-достъпните цени за възстановяване на волан и се радваме на много лоялни клиенти.

Ако мислите, че е време да реставрирате волана в автомобила, свържете се с нас и ни позволете на помогнем!

Статии, от които също може да имате интерес:

Какви са ползите от затъмняването на стъклата на автомобила? | Озониране на автомобил – Какво Трябва да знаем? | Възстановяване и боядисване на кожен салон – Какво трябва да знаем?