Историята на Един Touareg или Девет дена, девет нощи

Потърси ни собственика на един представител от VAG групата и по точно VW Touareg, който желаеше да преобрази и възстанови автомобила си. Въпросният Touareg имаше множество проблеми, които успяхме да разрешим с услуги като:

1. Пастиране и полиране на автомобил
  1.1. Полагане на керамично покритие
2. Почистване на кожен салон
3. Възстановяване на кожен автосалон
  3.1. Пране на текстилната част
4. Възстановяване на волан
5. Възстановяване на протрити бутони и символи и интериорни елементи
6. Полиране на фарове и фолио за фарове

Пастиране и полиране на автомобил

Започнахме работата по автомобила с детайлно екстериорно измиване. Предизмихме го с PH неутрален препарат без риск за лаковото покритие. Отстранихме с подходящи препарати налепи от катран, мухи и феродо, след което подходихме към основното измиване по метода с Двете кофи. Процедурата завършихме с внимателно подсушаване с премиум микрофибърна кърпа. Направихме оглед на лаковото покритие, с последващо професионално машинно пастиране и полиране в две стъпки. Отстранихме натрупаните дефекти като драскотини, паяжини, петна и следи от пръски чужда боя по лака. Постигнатият резултат защитихме с керамика (Nanolex Si3D Ceramic Coating апликирана в контролирана среда /температура и влажност/), благодарение на което сега автомобилът е много по-устойчив на атмосферни влияния, на химикали и препарати, които могат да увредят лака му, както и птичите екскременти и киселинноста на мухите и насекомите.

Вече автомобилът ще има много по-добро водоотблъскване и ще бъде много по-чист и лъскав. А като бонус към всички плюсове на керамичното покритие е засилването и дълбочината на цвета. Преди издаването на автомобила нанесохме и Nanonlex Si Spray допълващ керамичната защита на автомобила.

Почистване на кожен салон

След като променихме екстериора на автомобила, отворихме врати и започнахме с интериора. На автомобилът отдавна не беше правена поддръжка на кожен салон и състоянието на кожата беше много лошо. Първоначално направихме Почистване на кожен салон, за да видим реалното състояние на автосалона преди да започнем с процедурата по Възстановяване на кожен салон. Кожата я почистихме ръчно с подходящ препарат за почистване на кожен салон, под формата на пяна, с четка от естествен косъм, подсушихме шевовете и подготвихме незасегнатите елементи за подхранване. След отстраняване на мръсотията в дълбочина се откриха реалните дефекти, оказа се че има много работа за процедурата Боядисване на кожен салон.

Възстановяване на кожен автосалон и волан

Пристъпихме смело към възстановяване на коженият автосалон като в процедурата бяха включени предните две седалки, подлакътникът, седалището на задната седалка, частична корекция на корите на вратите. Процесът е дълъг, времеемък, необходими са много прапарати и познания. Призоваваме ви да не правите това у дома си. За два дни възвърнахме фабричния вид на кожения автосалон, нанесохме боя за кожа напълно отговаряща на цвета на салона, така че в последствие да не си личи нашата намеса. За да бъде интериорът безупречен, се съсредоточихме и върху волана. Той, както и останалата част на салона, беше в незавидно състояние. След почистване и приготвяне на точната боя за волан пристъпихме и към процедурите за Възстановяване на кожен волан. За няколко часа воланът на Touareg-a стана като нов, като че ли се беше върнал от тапицер.

След като приключихме с всички процедури по почистване на кожа или възстановяване на кожен салон или боядисване на волан, обърнахме поглед към текстилната част на салона. Стелките, мокетът и багажникът бяха подложени на почистване с пара, обезмасляване и пране с помощта на екстрактор. Опитът ни в процеса по пране на автомобил ни помогна да възвърнем бежовия цвят на текстилната част на автоинтериора. За съжаление той беше много замърсен и не можахме да се възползваме от методиката на сухо пране на автомобил, но за сметка на това в помощ използвахме машина за сушене на автотапицерии и до няколко часа текстилните елементи бяха отново чисти и сухи.

Възстановяване на протрити бутони и символи и интериорни елементи

Следващата стъпка от интериорната ни работа беше Възстановяване на бутони и символи, също така и на панели по интериора (които някога са били в цвета на салона). В процеса по Реставриране на копчета бяха включени бутони за стъкла, климатик, въздухоотводи и други. Всички елементи придобиха заводски вид. Процесът по реставриране на копчета се разминава от стикери за възстановяване на копчета по това, че се изгражда изцяло наново покритието на въпросния символ без да се налага поставянето на лепенки и други маскиращи елементи. По процесите на възстановяване бяха включени и останалите части от централната конзола, всички пепелници, въздухоотводи от задния край на средната конзола.

Полиране на фарове и фолио за фарове

За финал клиентът получи като комплимент от нас Професионално полиране на фарове. Фаровете бяха дълбоко шлайфани за да се премахне стария олющен лак, следите от камъчета и драскотини. Възвръщайки им кристалната визия след стъпките по шлайфане на фарове следват стъпките по полиране на фарове. Използвахме специални пасти за пастиране и полиране, за да прогледне Touareg-a отново. Ефекта защитихме с PPF фолио, което ще предпази фаровете за следващите 10г. от неприятни атмосферни влияния, препарати, UV лъчи и други.

Процедурите извършени по автомобилът са от сертифицирани детайлъри и имат гаранция за качество!

Свържете се с нас:

Изберете Нас за Почистване и Възстановяване на кожен салон в София!

бул. „Овча купел“ 63,
1618 ж.к. Овча купел 1, София